Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 03 februari 2010

5 tips voor energiezuinig afwassen

Een lagere energierekening en een steentje bij dragen aan een beter milieu? Dat kan met een energiezuinige afwasmachine, maar ook met deze handige tips. Door het volgen van deze tips bespaar je tijdens het afwassen niet alleen meer energie maar ook meer water.

1. Afwassen met de hand of vaatwasser?

Afwassen met de hand zuiniger dan een afwasmachine? Mis! Met de SpeedMatic afwasmachine van Siemens vergebruikt u slechts 10 liter water per couvert. Dat is dertig liter water minder dan afwassen met de hand! Dus? U bespaart op jaarbasis maarliefst 70 volle badkuipen. Dat betekent minder water en minder energieverbruik als u een vaatwasser gebruikt.

2. Niet voorspoelen

Spoel u vaat niet eerst af voordat u het in de vaatwasser plaatst. De grove etensresten kunt u met al het gemak er van af vegen. Dit bespaart water en energie.

3. Gebruik alleen een volle vaatwasser

Voordat u uw vaatwasser aanzet, zorg ervoor dat deze helemaal gevuld is. Een half gevulde vaatwasser kost u twee keer zoveel water en energie dan één gevulde afwasmachine. Logisch!

4. Kies voor speciale programma’s

Heeft u een vaat met veel glaswerk of vaat dat licht vervuild is? Maak dan gebruik van het ‘speciale programma’ op uw vaatwasser. Zo’n speciaal programma kost minder tijd. En u raadt het al, minder water en minder energie.

5. Ga voor een zuinige afwasmachine

Siemens heeft een afwasmachine met een warmtewisselaar. Deze vaatwassers zijn enorm zuinig. Waarom? Omdat door een warmtewisselaar techniek het mogelijk wordt om energie van de huidige spoelgang te gebruiken voor de volgende spoelgang.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top