Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 14 december 2011

Bespaar energie met de bespaartips van Wasmachine.nl!

Het leven is al duur genoeg en daarom is het mooi meegenomen als je daar waar kan, kan bezuinigen. Zo kan je met de wasmachines bij Wasmachine.nl besparen op je energierekening. Als je de bespaartips opvolgt, zull je zien dat je energierekening wat minder wordt.

Tip 1 - Nieuwe wasmachine

Wanneer je een wasmachine van ongeveer 10 jaar oud hebt kun je deze het best vervangen door een nieuw (energiezuinig) apparaat, zelfs wanneer het oude exemplaar nog werkt. Hierdoor bespaar je al snel vele euro’s op je energierekening en draag je ook nog eens je steentje bij aan een beter milieu!

Tip 2 - Let op het energielabel

Let op het energielabel. Koop een wasmachine met een laag energieverbruik. Dit kun je gemakkelijk zien op het energielabel. Daarop staat de energie-efficiëntie klasse die kan variëren van A++++ tot en met klasse G. Hierin is A++++ het meest energiezuinigst en klasse G het meest onzuinigst. Deze klasse komt dan ook niet meer voor bij wasmachines.

Tip 3 - Hoog toerental

Centrifugeer op een hoog toerental. Bij een wasmachine is het aantal toeren per minuut van belang. Wij raden een 1600 toeren wasmachine aan. Hoe sneller de wasmachine centrifugeert, hoe droger de was uit de machine komt. En dat is vooral een groot voordeel wanneer het wasgoed daarna nog de droger in moet.

Tip 4 - Volle wasmachine

Was met een volle wasmachine. Was altijd met een volle wasmachine. Zo hoef je minder vaak te wassen en dat scheelt energie, water en dus kosten! Stop de wasmachine ook weer niet te vol, dit kan schade aan je wastrommel veroorzaken.

Like ons op Facebook!

Like onze fanpagina Like dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top