Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 03 september 2010

Bespaartips voor de vaatwasser

De milieuvriendelijkste manier van afwassen is natuurlijk afwassen met de hand. Daar zijn we in ons land echter geen groot fan van. In Nederland gebruikt namelijk meer dan de helft van de huishoudens een vaatwasser. Toch wordt hij vaak niet optimaal en efficiënt gebruikt, terwijl dit per wasbeurt al gauw dertig procent aan water en energie kan besparen.

Om energie te besparen met de vaatwasser zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo kan de vaatwasser het best op een zo laag mogelijke temperatuur gezet worden. Je bespaart dan al snel 18.50 euro per jaar. Ook is het beter om hem pas aan te zetten wanneer deze helemaal vol zit. Dat scheelt in een jaar toch een boel extra afwasbeurten, en bijna 10 euro aan elektriciteit- en waterkosten. Vaak wordt de vaat nog even voorgespoeld voor deze de afwasmachine in gaat, terwijl dit helemaal niet nodig is. Alleen de eventuele etensresten wegvegen is al voldoende. Verder is het slim om de wasautomaat goed te onderhouden. Reinig regelmatig de filters, aangezien hier etensresten in kunnen achterblijven. Gebruik ook eens een speciale reiniger.

Als je deze tips opvolgt zul je het langst optimaal kunnen genieten van je vaatwasser, en veel geld kunnen besparen. Bovendien is dit het beste voor het milieu!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top