Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 03 september 2012

Bier brouwen in een wasmachine

Waar een wasmachine toch allemaal wel niet goed voor is. Een groep amateur-bierbrouwers uit Kempen hadden niet de middelen om goede apparatuur te kopen, dus zij dachten dat het met een oude wasmachine en een paar grote koffiekannen ook wel moest lukken!

Ouderwetse wasmachine

Anderhalf jaar geleden besloten Jos Saenen (uit Zoerle-Parwijs) en Tony de Pooter (uit Herentals) dat zij hun eigen bier wilde brouwen. Geïmproviseerd en ambachtelijk kun je het zeer zeker wel noemen. Het bier wordt namelijk in een ouderwetse wasmachine gebrouwd. De jongens gebruiken een wasmachine die aan de bovenkant open gaat en die van binnen uit koper bestaat. Ook is de wasmachine uitgerust met een brander om zo de inhoud warm te houden. Oude koffiepotten, waar zo’n 60 liter in kan, worden gebruikt als twee brouwketels.

De Hopscheppers

Het team dat als duo begon, is inmiddels uitgegroeid tot een zeven-koppig team. Tussen de herfst en de lente komen de bier brouwers elke maand bij elkaar in de garage van Jos Saenen om hun bier te brouwen.

Maar dit alles is niet zonder succes, want ondanks de wat aparte apparatuur vertegenwoordigd deze groep hun provincie en de finale van de Brouwland Biercompetitie. Speciaal voor deze wedstrijd werd er een naam bedacht, ‘De Hopscheppers’. Wasmachine.nl wenst de jongens in ieder geval heel veel succes!

Bron: www.gva.be
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top