Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 22 oktober 2013

Bleekvlekken in kleding verwijderen

Het is je vast en zeker een keer overkomen, een bleekvlek in je kleding. Zonde! En hoewel je tegenwoordig makkelijk kleding customized met chloor, wil je dit op sommige kledingstukken echt niet hebben. Is er nog iets tegen te doen of is het gedane zaak? Wasmachine.nl heeft het antwoord.

Chloorvlekken

Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker met hardnekkig spul zoals chloor. Tijdens het schoonmaken van de badkamer bijvoorbeeld. Natuurlijk weten we allemaal dat we oude kleren moeten aan doen met schoonmaken, maar ja, soms zijn we daar net even te lui voor en denken ach, dat kan best. Met als resultaat een chloorvlek in je favoriete broek. Zonde, maar er zijn nog een paar trucjes die je kan proberen.

Opties tegen bleek/chloorvlekken

Wanneer je een bleekvlek in een kledingstuk hebt, kan je er natuurlijk voor kiezen om deze helemaal in de chloor te gooien. Maar zie je dit niet zitten dan zijn er nog een aantal opties. Chloor of bleekwater haalt simpel gezegd de verf die op de stof zit weg, dus het is niet terug te draaien. Wel zijn er een aantal dingen die je kan doen om de vlekken weg te werken.

Je kan je kleding verven met dylon verf. Pas wel op voor kleurverschil, want de vlekken bevatten geen kleur meer. Handig is om eerst de vlekken te bewerken met de verf en daarna nog eens het hele kledingstuk te verven. Zo beperkt je of voorkom je kleurverschil in je kledingstuk. Ook kan je het beste de eerste paar keren het geverfde kledingstuk apart wassen, dit om overlopen te voorkomen.

Een paar kleine bleekvlekjes in een zwarte (spijker) broek kun je weg proberen te werken met een watervaste stift. Soms is dit al voldoende. Werkt het niet dan kun je er nog eens overheen gaan met textiel verf, dit zou ook het kleurverschil moeten maskeren.

Oplossingen tegen bleekvlekken

Chloorvlekken zijn dus helaas niet terug te draaien, maar er zijn wel wat mogelijkheden om de vlekken te maskeren.

Hebben jullie weleens een chloorvlek in je kleding gehad? En wat heb je er mee gedaan?
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top