Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 29 november 2010

Condensdrogers, afvoerdrogers of warmtepompdrogers?

Nieuwe wasdroger nodig maar geen idee welke je moet kopenGeen nood! Bij Wasmachine.nl ben je aan het juiste adres, wij verkopen onder andere afvoerdrogers, condensdrogers en warmtepompdrogers. Hier volgt een korte uitleg over de verschillende types:

Afvoerdrogers

Een afvoerdroger voert vochtige lucht uit de was door een buis naar buiten af. Bij deze wasdroger is het dus belangrijk dat de mogelijkheid aanwezig is om een afvoerbuis vanaf de droger door een raam of gat in de muur naar buiten te leiden. Afvoerdrogers zijn over het algemeen sneller en zuiniger dan condensdrogers.

Condensdrogers

Door de lucht in de wastrommel te verhitten met een elektrisch verwarmingselement ontstaat in deze droger condens dat naar een reservoir geleid wordt. Het reservoir van de condensdroger moet dus regelmatig geleegd worden. Veel condensdrogers hebben tegenwoordig de mogelijkheid om het reservoir aan te sluiten op een afvoer, waardoor het reservoir niet langer handmatig geleegd hoeft te worden.

Warmtepompdrogers

Een warmtepompdroger is het meest zuinig van deze drie. Hete lucht wordt door de vochtige was geblazen. De vochtige lucht die nu uit de trommel komt wordt langs koelmiddel geleid, waardoor het vocht condenseert en wordt opgevangen in een reservoir. De droge lucht die overblijft wordt vervolgens weer door de was geblazen. Het hergebruik van warme lucht maakt deze droger zo energiezuinig. Wel is deze wasdroger relatief duur in de aanschaf.

Koop je droger bij Wasmachine.nl

Besloten welke droger het beste bij jou past? bekijk de verschillende modellen drogers en bestel je favoriet op www.wasmachine.nl. Het grote voordeel van online bestellen? je wasdroger wordt thuis afgeleverd. Wil je toch liever de wasdorger eerst even zienv voordat je hem aanschaft? Geen probleem! Kom langs bij ons in Naarden en bestel je wasdroger daar. Thuisbezorgen kan dan alsnog.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top