Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 25 oktober 2012

De do's en dont's van vaatwassers

Vaatwassers zijn heel handig in het huishouden, al helemaal als je een groot huishouden hebt. Maar wat kun je nou beter wel en niet doen? Wasmachine.nl vertelt je de do's en dont's van vaatwassers!

Do's van afwasautomaten

- Spoel de vaat, voordat je het in de vaatwasser stopt, altijd af in de gootsteen of met behulp van het spoelprogramma van de vaatwasser.

- Als de vaatwasser piept en dus klaar is, zet deze dan niet gelijk open. Laat de vaatwasser nog ongeveer een half uurtje dichtzitten en doe de deur daarna half open, om vervolgens weer circa 30 minuten te wachten voordat je de vaatwasser leeghaalt. Dit alles om extra vochtigheid in je keuken te voorkomen.

- Vul eens in de zoveel tijd het zoutreservoir in de vaatwasser bij met grof zout. Zout ontkalkt het water en heeft dus te maken met de waterhardheid. Als je dit niet doet ontstaat er kalkaanslag op de vaat.

- Controleer regelmatig het filter in de vaatwasser. Is deze erg vies? Maak deze dan met een borstel onder de kraan schoon.

- Reinig je vaatwasser eens in de zoveel tijd. Zet een lege vaatwasser op een hoge temperatuur aan om deze van binnen te reinigen. Gebruik hiervoor een beetje machinereiniger of een kopje azijn.

- Voorkom nare geurtjes door een vaatdeodorant te gebruiken of was een halve citroen mee. Werkt verhelderend voor je glazen en alles ruikt lekker naar citroen.

Dont's vaatwassers

- Gooi nooit keukenzout in de vaatwasser, hier kunnen schadelijk stoffen inzitten die schadelijk zijn voor de afwasmachine.

- Laat geen afval- en vetresten achter op je vaat, dit kan uiteindelijk een verstopte vaatwasser veroorzaken.

- Plaats geen lang keukengerei in de bestekbak, dit kan de bovenste spoeler blokkeren. Kijk ook uit voor dun bestek, dit kan door de gaten naar beneden steken en de onderste spoeler blokkeren.

- Voorkom roestplekken op je bestek en doe geen eiersnijders of kaasschaven in de vaatwasser.

- Zet geen vaatwasser aan die gedeeltelijk leeg is, dit is energieverspilling en zonde van het waterverbruik. Als je iets nodig hebt uit de vaatwasser, was het dan even af met de hand.

- Doe nooit of te nimmer afwasmiddel in je vaatwasser, want dit wordt een enorm schuimfestijn. Zijn je vaatwastabletten op? Doe dan een beetje soda in het zeepbakje.

Wasmachine.nl

Nu je weet wat je wel en niet moet doen met je vaatwasser, wat goed is en wat juist niet goed is, gaat je afwasautomaat ook langer mee. Ben je nog op zoek naar een vaatwasser? Wasmachine.nl heeft een breed assortiment aan vaatwassers. Maar dat is niet het enige, ook vind je hier wasmachines, wasdrogers, maar ook diverse accessoires zoals wasmiddel.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top