Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 06 september 2012

Eerste hulp bij rode vlekken

Tomatensoep, aardbeien of lipstick. Met een rode vlek ben je nooit blij want, door de kleur vallen ze ook nog eens extra op. Gelukkig zijn ze redelijk makkelijk uit je kleding te verwijderen, als je er maar snel bij bent én weet wat je moet doen.

Tomatensoep

Tomatensoep geknoeid over je witte shirt? Spoel de vlek in het shirt zo snel mogelijk uit met handwarm water. Doe er, als je dat bij de hand hebt, een scheutje ammonia bij. Vervolgens kun je de kleding met een gerust hart in de wasmachine stoppen.

Aardbeien

Ook bij aardbeienvlekken geldt dat je zo snel mogelijk moet handelen. Leg het kledingstuk met de vlek zo snel mogelijk in een lauw sopje en doe het vervolgens in de wasmachine. Grote kans dat het er weer helemaal schoon uitkomt!

Bloed

Bloedvlekken hebben een ‘speciale’ behandeling nodig. Want hoewel heet water over het algemeen beter reinigt dan koud water, moet je bij het verwijderen van bloedvlekken nooit heet of kokend water gebruiken. Het stollingsproces van het bloed wordt dan bevorderd en de vlek wordt keihard. Verse bloedvlekken moet je direct uitspoelen met water. Vervolgens stop je het kledingstuk in de wasmachine en weg is de vlek. Is de bloedvlek al wat ouder? Dan kun je het kledingstuk beter eerst in koud water, met eventueel wat zout erin, laten weken. Daarna stop je het kledingstuk weer in de wasmachine en weg is de vlek.

Rode jam

Jamvlekken verwijder je eenvoudig met een doekje en schoon water of door de vlek uit te spoelen met warm water. Is de vlek erg hardnekkig? Wrijf dan de natgemaakte vlek goed in met een simpele huiszeep. Was het kledingstuk daarna volgens de oorspronkelijk was voorschriften en klaar ben je.

Ketchup

Een ketchup vlek heb je zo gemaakt als er wat van je broodje af druppelt of als je iets te hard in de fles geknepen hebt. Gelukkig haal je hem er ook redelijk makkelijk weer uit. Spoel de vlek zo snel mogelijk uit in een sopje handwarm water met een scheutje ammonia. Hardnekkig vlekken dep je in met een huishoudzeep of met wat fijnwasmiddel.
Rode nagellak
Rode nagellakvlekken zijn heel lastig te verwijderen. Uiteraard kun je nagellak verwijderen met nagellakremover, maar gebruik dit absoluut niet op tere en synthetische weefsels. Probeer de vlek op dit soort stoffen liever te deppen met spiritus.
Rode lippenstift
Eigenlijk geen deze vlekken in de was gewoon heel makkelijk uit je kleding. Heb je wel een keer te maken met hardnekkige lippenstiftvlekken? Verwijder deze dan met verdunde ammonia.
(Rode) krijtvlekken
Je kinderen hebben de stoep gekrijt, maar zijn er zelf in gaan zetten waardoor hun broeken onder het krijt zitten. Geen nood! Over het algemeen was je krijtvlekken gewoon uit kleding in de wasmachine. Mochten er na het wassen toch nog sporen van krijt te zien zijn, dan kun je deze behandelen met een beetje wasbenzine. Vervolgens was je het kledingstuk natuurlijk nog en keer in de wasmachine.
Wasmachine.nl
Tegenwoordig bestaan er wasmachines met speciale vlekkenfuncties. Als je deze functie instelt, zorgt de wasmachine ervoor dat de hardnekkige vlekken verwijderd worden. Bekijk het assortiment van Wasmachine.nl en laat die vervelende klus voortaan gewoon over aan je wasmachine.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top