Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 24 juni 2014

Energielabel soms verwarrend voor consument

Wasmachines zijn voorzien van een energielabel. De één heeft een A label, de andere een A++. Maar een A++ wasmachine kan net zo zuinig zijn als een A+ wasmachine. Dit blijkt uit een onderzoek door de Consumentenbond. Hoe dit kan, lees je hieronder.

Energielabels niet duidelijk

Wasmachines zijn de afgelopen jaren flink wat zuiniger geworden. Helaas zijn de energielabels niet in deze ontwikkeling meegegaan. De categorie loopt van D – minst zuinig- tot en met A+++ - meest zuinig. Door de vele A categorieën is er bij de consumenten wat onduidelijkheid ontstaan.

Nieuw label

Vanaf 1 juli is het meest zuinige label dat gebruikt mag worden energielabel A+. Dit geldt voor zowel wasmachines, als bij vaatwassers en koelkasten. Ook het kabinet vind dat er duidelijkheid moet komen. ‘We willen geen wildgroei aan A-labels, maar één A-categorie voor de meest zuinige apparaten. Dit willen we Europees regelen, dat is belangrijk voor het gelijke speelveld in de sector. We hopen daar eind 2015 duidelijkheid over te krijgen’.

Wil je een energiezuinige wasmachine kopen? Selecteer dan bij het filter energieklasse welk energielabel je wasmachine dient te hebben.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top