Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 18 januari 2012

Geld besparen én milieuvriendelijk wassen

Wassen is iets wat je misschien wel dagelijks doet. Je denkt er waarschijnlijk niet over na, maar met deze dagelijkse klus kun je een hoop geld besparen. Wasmachine.nl geeft je tips waarmee je geld kunt besparen en ook nog eens goed bent voor het milieu.

Gebruik de Eco Wasbal

Met de Eco Wasbal heb je maar twintig procent van de hoeveelheid wasmiddel nodig die je normaal gebruikt. De Eco Wasbal stop je tijdens het wassen gewoon in de trommel tussen het wasgoed en de rest gaat vanzelf: de bal is gevuld met kleine keramische balletjes en als deze met water in aanraking komen ontstaan daarin hydroxylionen die ervoor zorgen dat het vuil losweekt van de vezels. De Eco Wasbal heb je op Wasmachine.nl al voor 25 euro. Dat geld heb je er zo uit als je bedenkt dat je per wasbeurt 80 procent minder wasmiddel gebruikt!

Koud wassen

Was zo koud mogelijk. Het grootste energieverbruik van je wasmachine gaat naar het opwarmen van het water. Behalve ondergoed, beddengoed en handdoeken kun je shirtjes, broeken en blousejes best op dertig graden wassen.

Koop een zuinige wasmachine

Het scheelt zo veel geld per maand, dat het in sommige gevallen zelfs verstandig is om een nieuwe wasmachine te kopen terwijl de oude nog werkt. De wasmachines van zo’n tien jaar geleden verbruiken veel meer energie dan de moderne varianten. Echt zuinige wasmachines hebben een energielabel van A++ of A+++ en het scheelt je vele euro’s per jaar.

Behandel vlekken direct

Geknoeid met wijn, chocolade of iets anders? Je kunt de vlekken maar beter zo snel mogelijk behandelen. Als je er te lang mee wacht, moet je vaak nog een keer wassen omdat de vlek er niet in één keer uit gaat. Zonde! Door de vlek direct te behandelen bespaar je geld en het is ook nog eens goed voor het milieu. Klik hier voor vlekkentips van Wasmachine.nl.

Ecologisch wasmiddel

Door bewust een wasmiddel te kiezen kun je al een hoop doen voor het milieu. De wasmiddelen van Rhytmic Power zijn volledig en snel biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn ze ook goed voor je huid doordat er geen agressieve stoffen in zitten.
Waterstop
Het kan natuurlijk altijd een keer misgaan met je wasmachine of droger waardoor er een lekkage kan ontstaan. Door alle waterschade kun je een hoop onverwachte kosten krijgen waar je helemaal niet op zit te wachten. Gelukkig is er een simpele oplossing: de waterstop. Een waterstop zorgt ervoor dat je nooit verrast wordt door een lekkage. Door het slot stopt je machine of droger namelijk direct wanneer hij merkt dat er water lekt.
Gooi je kleding niet te snel in de was
Tot slot nog een hele simpele tip: gooi je kleding niet in de was wanneer het (nog) niet nodig is! Even luchten en uithangen kan in sommige gevallen al voldoende zijn.
Like ons op Facebook!
Like onze fanpagina Like dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top