Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 18 mei 2012

Help mijn wasmachine stinkt!

Of je wasmachine nou al jaren oud is of nog redelijk nieuw. Vieze luchtjes kunnen altijd ontstaan. Het is natuurlijk verschrikkelijk irritant, want was ruikt er nou lekkerder dan de geur van pas gewassen kleding?

Wassen op 95 graden

Veel mensen wassen niet meer op 95 graden. Hierdoor kan het zijn dat zeepresten zich gaan ophopen op verborgen plekken in je wasmachine. De zeepresten kunnen op een gegeven moment gaan stinken. Dit probleem is makkelijk te verhelpen door af en toe je wasmachine een wasje op 95 graden te laten draaien. 95 graden is niet super goed voor het milieu, maar als je dit maar af en toe doet kan het niet zoveel kwaad.

Het zeepbakje

Een ander belangrijk punt is het zeepbakje. Hier blijven ook vaak zeepresten in achter. Maak deze af en toe goed schoon. Gewoon met een natte doek. Dus trek je zeep bakje eruit en schoonmaken maar!

Wasmiddel

Sommige moderne wasmachines zijn tegenwoordig voorzien van een wasmiddeldoseringssysteem. Je gebruikt dan nooit meer te veel wasmiddel. Helaas zijn de oudere wasmachines nog niet van deze luxe voorzien. Het is namelijk belangrijk dat je niet te veel wasmiddel gebruikt. Wat ook vaak aangeraden wordt is je wasmiddel niet in het bakje te doen maar in de trommel zelfs. Poeder moet je goed verspreiden in de trommel omdat deze anders gaat klonteren en vloeibaar wasmiddel kun je in het bijgeleverde dopje doen.

Tips & Tricks

Nog een paar tips uit de oude doos. Sommige mensen zweren erbij, andere niet. Maar wat werkt, werkt!

- Zet de deur was je wasmachine op een kier na het wassen. Zo kan de vocht uit de wasmachine ontsnappen en wordt schimmelvorming voorkomen.
- Doe bij elke wasbeurt een scheut azijn is het wasverzachterbakje. Het helpt tegen kalkaanslag, houdt de kleuren van je kleding mooi en neutraliseert eventuele vieze geurtjes.
- Je wasmachine op 95 graden laten draaien met 2 kopjes soda in de trommel. Eventueel af te wisselen met twee liter schoonmaakazijn in het waswater. Dat lost de eventuele kalk op het element op.
- Of je wast gewoon op 95 graden met een afwastablet.

Zoals net al werd gezegd, sommige mensen zweren erbij, andere vinden het onzin. Maar mocht je wasmachine nare luchtjes afgeven dan is het misschien een poging waard! Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bijvoorbeeld zo'n handige wasmachine met een wasmiddeldoseringssysteem? Bekijk hier ons volledige aanbod.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top