Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 24 januari 2013

Het nieuwe koken: koken met de vaatwasser!

Wil je eens een keer wat anders proberen dan altijd maar dat standaard koken met een oven en/of fornuis? Probeer dan eens te koken met de vaatwasser. Het klinkt wat gek en lachwekkend, maar sommige mensen zijn er dol op: vaatwaskoken!

Het nieuwe koken?

Heb je een vaatwasser en heb je zin in een kookexperiment? Ga dan vaatwaskoken! De naam zegt het al, de gerechten worden opgewarmd in de vaatwasser. Dit idee is afkomstig van een chef-kok van een hotel in Doetinchem. Hij bedacht een opwarmmaaltijd voor in de vaatwasser: stop het eten in plasticzakjes, wasprogramma aan en dan wachten maar...

Geduld en discipline moet je er wel voor hebben en alleen producten die snel gaar zijn kunnen worden gebruikt, zoals witvis. Waarom zou je dit doen? Gewoon voor de lol of omdat het kan… Je hebt in ieder geval geen afzuiger nodig, want het stinkt niet.

Tips van de vaatwas-kok

  • Kies voor een vaatwasprogramma van ongeveer 80 minuten met een temperatuur van 65 graden.
  • Gebruik vacuümzakjes om de maaltijden in te doen of zorg anders dat er zo min mogelijk lucht bijzit.
  • Kook aardappelen en groenten eerst, want in de vaatwasser worden deze niet gaar.
  • Doe alle gerechten tegelijk in de vaatwasser.
  • Haal tomaatjes na 20 minuten eruit en scholfilet na 35 minuten. Champignons en aardappelen kunnen de hele wasbeurt mee.

Eet smakelijk!

Wasmachine.nl

Lijkt het je wel een keer leuk om dit te proberen, maar heb je geen vaatwasser? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Wasmachine.nl. Hier vind je een ruime keuze aan vaatwassers van topmerken zoals Bosch, Siemens en Miele.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top