Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 06 augustus 2012

Hoe was je het beste zomerse kleding?

Het is dan wel niet altijd lekker zomers weer in Nederland, toch trekken we er met z’n allen massaal op uit. Lekker stukje fietsen, wandelen, picknicken in het park, barbecueën, noem het maar op. Heerlijk genieten dus, maar wat betekent dit voor je kleding? Wasmachine.nl helpt jou je zomerse kleding wassen!

Zomerse jurkjes

Je kent het wel, het is een mooie dag en je trekt een lekker zomers jurkje aan om vervolgens te gaan picknicken in het park. Een en al gras rondom, dus een grote kans dat er een groene vlek in je jurkje komt. Hoe krijg je die er nou weer uit?

Zomerjurkjes zijn vaak van een dunne, lichte stof gemaakt en daarom extra vatbaar voor vlekken. Trek daarom ook het jurkje binnenste buiten als je het gaat wassen en sluit eventuele ritsen, dit om gaatjes in je jurk te voorkomen. Was het jurkje op een lage temperatuur en zet de centrifugeerfunctie op een lage stand of zelfs helemaal uit. Het beste is namelijk om het jurkje buiten te laten drogen.

Zwemkleding

Als de zomer eenmaal is aangebroken en het echt lekker warm is, kan je eindelijk je zwemkleding tevoorschijn halen. Helaas laat zwemmen wel vaak sporen achter op je badkleding. Zo maken zout water of chloor je bikini, badpak of zwembroek vaal, maar ook zonlicht en/of zonnebrandcrème tasten je badkleding aan. Hoe kan je in dit geval het beste handelen?

Na het zwemmen spoel je je zwemkleding direct af, dit kan met warm water alleen of in combinatie met een zacht wasmiddel. Doe je zwemkleding niet in de wasmachine, dit beschadigd de stof waardoor je minder lang plezier beleeft aan je bikini, badpak of zwembroek.

Handdoeken

Of je nou naar het zwembad gaat of naar het strand, je neemt altijd een (bad)handdoek mee. Als je van zachte handdoeken houdt kan je het beste die van 100% katoen nemen. Deze kun je het beste wassen op 30 of 40 graden en kan je het beste scheiden van de andere was. Voor extra frisheid laat je de handdoeken buiten aan de waslijn drogen.

Wasmachine.nl

Mocht je nou echte hardnekkige vlekken in je kleding hebben? Geen paniek! Tegenwoordig bestaan er wasmachines met speciale vlekkenfuncties. Als je deze functie instelt dan zorgt de wasmachine ervoor dat hardnekkige vlekken verwijdert worden. Bekijk het ruime assortiment van Wasmachine.nl en zorg voor je (zomerse) kleding!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top