Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 24 april 2013

Hoe werkt een warmtepompdroger?Je hebt vast wel eens gehoord van warmtepompdrogers. Deze wasdrogers zijn een stuk zuiniger dan andere drogers en doordat ze altijd op een lagere temperatuur drogen kan je verschillende soorten wasgoed tegelijkertijd in de droger stoppen. Wasmachine vertelt hoe een zo’n warmtepompdroger precies werkt.

Warmtepomptechnologie

Drogers met de zuinige warmtepomptechnologie zijn voorzien van een pomp en een koelmiddel. De pomp in de wasdrogers zorgt ervoor dat het koelmiddel omgezet wordt van een gasvorm neen vloeibare vorm. De warmte die hierbij vrijkomt, verwarmt de luchtstroom en droogt je was. De vochtige lucht die vrijkomt tijdens het droger wordt gekoeld door het koelmiddel. Het condens dat vrijkomt wordt opgevangen en de droge lucht wordt weer opnieuw verwarmd door de pomp.

Doordat de lucht als het ware hergebruikt wordt, hoeft deze minder verwarmd te worden. Dit scheelt een hoop energie en daarom is een warmtepompdroger een stuk energiezuiniger dan bijvoorbeeld een condensdroger of een luchtafvoerdroger.

Wil je meer weten over warmtepompdrogers? Bekijk dan eens deze pagina over onze drogers en lees welke vijf warmtepompmodellen het meest gekocht worden.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top