Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 05 november 2013

How to: vet vlekken verwijderen uit kleding

Een vet vlek in je kleding betekent niet dat je deze dan maar meteen moet weggooien. Wasmachine.nl heeft een paar handige tips om zelfs deze vieze vlekken te verwijderen!

Een vetvlek, wat nu?!

Een ongelukje zit in een klein hoekje, en een vet vlek ook. Een pan die spettert tijdens het koken, of bij het friet bakken. Hoe dan ook, vervelend is het zeker. Maar met deze tips zijn deze vlekken snel verleden tijd.

Afwasmiddel

Smeer de vetvlek in met afwasmiddel en laat het intrekken. Afwasmiddel zorgt ervoor dat het vet wordt afgebroken en het werkt niet alleen voor normale vetvlekken, maar ook voor het vet van bijvoorbeeld een fietsenketting. Na dat het afwasmiddel heeft kunnen intrekken, kan je je kledingstuk gewoon met de rest van je was mee wassen.

Vloeibaar wasmiddel

Heb je een vetvlek in een polyester kledingstuk? Dan kan je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken in plaats van afwasmiddel.

Azijn

Vetvlekken op suède? Pak dan een tandenborstel, doe er wat azijn op en wrijf voorzichtig over de vlek.

Wasbenzine

Wanneer je een kledingstuk hebt met een vetvlek die er al wat langer in zit, kan je wasbenzine proberen. Dep de vlek in met wasbenzine en laat het intrekken. Daarna gewoon mee wassen met de reguliere was.
Citroen
Zelfs huis-tuin-en-keuken-middelen bieden soms goede oplossingen. Heb je een citroen in huis? Snij een schijfje af en wrijf dit over de vlek. Deze oplossing werkt voornamelijk bij kleine vetvlekken.
Andere oplossingen
De bovenstaande dingen niet in huis? We kregen een tip binnen dat je vetvlekken ook uit kleding kan halen met een grauw stuk papier. Bijvoorbeeld een papieren fruitzak van de groenteboer of supermarkt. Leg deze met de ruwe kant naar bekeneden en strijk er met een strijkijzer overheen. Het papier zou het vet moeten opnemen. Heb jij deze tip al vaker gehoord? Wij zijn erg benieuwd of hij werkt dus laat het ons weten!

Nog andere tips? Wij horen het graag, zodat wij dit met onze klanten kunnen delen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top