Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 02 augustus 2012

Laat doffe glazen weer glanzen

Je wilt een gezellig etentje organiseren maar als je je wijnglazen uit de kast trekt, blijkt dat ze hartstikke dof zijn. Wat nu?

Een paar handige tips

Als je glazen wat ouder worden kan het gebeuren dat ze hun glans verliezen. Toch hoef je ze niet gelijk naar de glasbak te brengen. Wasmachine.nl geeft je een paar handige tips om die doffe glazen weer toonbaar te maken.

Theedoek
Heb je ze gewassen in de vaatwasser? Droog ze dan na het wasprogramma direct af met een schone theedoek.

Glansspoelmiddel
Doe wat druppels glansspoelmiddel in een bak met warm water en was je glazen voorzichtig af met een doekje om eventuele nieuwe krassen te voorkomen.

Soda
Zijn je glazen stoffig? Was ze dan in een heet water met een theelepeltje soda. Vervolgens spoel je de glazen af met heet water. Laat ze een minuutje staan en droog ze vervolgens met een stofvrije doek.

Vaatwasser
In de vaatwasser kun je gebruik maken van een 4-in-1-vaatwastablet. Hier zit wasmiddel, glansspoelmiddel, zout en een beschermer tegen glascorrosie in en dit zorgt ervoor dat je glazen altijd weer glanzend uit je vaatwasser komen.

Veel vaatwassers beschikken tegenwoordig over een speciaal glasprogramma dat ervoor zorgt dat je glazen mooi blijven glanzen en niet dof worden. De warmtewisselaar voorkomt snelle temperatuurwisselingen en de glasbeschermingstechniek reguleert de waterhardheid. Naast wasmachines en drogers heeft wasmachine.nl ook vaatwassers in haar assortiment. Bekijk hier ons volledige vaatwasser assortiment.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top