Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 02 september 2010

Nieuwe vaatwasser aanschaffen, waar moet je op letten?

Een afwasmachine in huis hebben is een echte luxe. Geen gezeur meer over wie gaat afwassen, en je houdt bovendien tijd over die je normaal in deze dagelijkse schoonmaakklus zou steken. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten vaatwassers. Waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf?

Afmetingen vaatwasser

De meeste vaatwassers zijn even hoog als het gemiddelde aanrechtblad, 85 centimeter. De breedte verschilt nog wel eens, de meeste zijn tussen de 45 en 60 centimeter. Let dus goed op dat het model dat je kiest mooi zal passen in je keuken.

Energieverbruik afwasmachine

Het is verstandig om in de winkel op het energielabel te letten. Vaak zie je drie letters bij een vaatwasser staan, bijvoorbeeld AAB. De eerste letter gaat hier over het energieverbruik, de tweede over de wasefficiëntie en de laatste over droogefficiëntie. Het beste kun je kiezen voor een afwasmachine met energielabel A in plaats van B. Het kost je misschien in de winkel iets meer, maar zal je per jaar gemiddeld 130 euro aan energiekosten besparen waardoor je uiteindelijk toch niet duurder uit bent.

Moderne snufjes

Steeds vaker zie je allerlei moderne snufjes verschijnen op afwasmachines. Hiermee kun je bijvoorbeeld energie besparen of ze vergroten de gebruiksvriendelijkheid. Als je jezelf hierin verdiept kun je een vaatwasser aanschaffen die helemaal past bij jouw huishouden.

Veiligheid vaatwasser

Om ervoor te zorgen dat je vaatwasser veilig is, is het aan te raden een aquastop aan te schaffen, deze voorkomt wateroverlast bij lekkage. Ook is het handig om deurbeveiliging of kinderbeveiliging op je vaatwasser te hebben, zodat kinderen de deur niet kunnen openen totdat de machine klaar is.

Nieuwe keuken

Wanneer je een nieuwe keuken aanschaft zit daar vaak een vaatwasser bij inbegrepen. Het kan soms lijken alsof je dan veel minder keus hebt dan wanneer je deze los zou aanschaffen. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Vraag specifiek naar het aanbod van afwasmachines bij de leverancier.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top