Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 14 februari 2011

Onderhoud van kleding: wasvoorschrift katoen

De natuurlijke vezel katoen wordt ontzettend vaak gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld kleding en ander textiel. Dat heeft verschillende redenen. Katoen slijt bijvoorbeeld niet snel, is makkelijk te wassen, zacht, vocht absorberend en niet duur. Een nadeel van katoenen kleding is wel dat het nogal kreukt. Met onderstaande tips zorg je voor optimaal behoud van je katoen.

Katoenen kleding wassen

1.
Wanneer je katoenen kleding voor het eerst wast, kan het kleur afgeven. Was katoenen stoffen daarom de eerste paar keer apart. Bovendien blijft je kleding mooier als je een wasmiddel zonder bleekmiddel gebruikt.

2.
Bij de eerste wasbeurt kan katoen nog wel eens krimpen. Stel daarom de temperatuur van de wasmachine bij de eerste wasbeurten niet hoger in dan 40 °C.

3.
Katoenen stof is gevoelig voor verkleuring door de zon. Kies wanneer je de was laat drogen dus voor een schaduwrijke plek, of een wasdroger natuurlijk.

4.
Voorkom slijtage aan je katoenen kleding door de was binnenste buiten in de wasdroger te stoppen. Stel ook net als bij de wasmachine de temperatuur niet te hoog in.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top