Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 13 januari 2011

Onderhoudtips voor uw wasdroger

Om de droogtijd van uw wasdroger optimaal te houden is het belangrijk dat u de wasdroger goed onderhoud en alert bent op bijvoorbeeld het schoonmaken van de pluizenfilter. Wij hebben een aantal onderhoudstips voor u op een rij gezet!

Pluizenfilter & warmtewisselaar

Maak na iedere droogbeurt het pluizenfilter van uw droger schoon. Hoe je dit het beste kunt doen verschil per type/merk. Raadpleeg dus de gebruiksaanwijzing van uw wasdroger voor het op de juiste manier reinigen de pluizenfilter van uw droger.

Spoel bij een condensdroger de warmtewisselaar regelmatig goed schoon onder de kraan en leeg tijdig uw condensbak. Deze zit meestal onder of bovenin de droger.

Stofvrij

Zorg er altijd voor dat uw wasdroger schoon en stofvrij is, let er ook op dat de omgeving waarin de droger staat goed schoon is. Met de stofzuiger komt u vaak bij moeilijk bereikbare plekken om de stof in uw droger te verwijderen. Ook kunt uw eens per jaar uw hele wasdroger stofvrij laten maken door een witgoed service bedrijf.

Houd de binnenkant van de trommel schoon

Na verloop van tijd kan er een laagje vuil op het binnenwerk van de trommel komen te zitten. Dit laagje vuil bestaat meestal uit resten wasmiddel/wasverzachter en kalk uit het water van het natte wasgoed. Drenk een droge doek ik azijn en wring deze goed uit, neem hiermee vervolgens de binnenkant van de trommel af om het vuil te verwijderen.

Bescherming buitenkant droger

Wilt u dat ook de buitenkant van uw droger in mooie staat blijft? Dan kunt u voor een optimale bescherming het apparaat 1x per jaar in de autowas zetten. De waslaag beschermt de laklaag van uw droger tegen vocht en vuil.

Brandpreventie

Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte waar de droger staat. Zorg bij voorkeur ook de de droger de ruimte heeft en niet tegen iets aanstaat. Laat geen brandbare materialen rond of nabij uw droger liggen en hang altijd een rookmelder op in de buurt van uw machine. Verder is het verstandig om uw wasdroger alleen te laten draaien als u thuis bent, schakel de droger uit als u het huis verlaat!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top