Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 23 juli 2012

Onze wasdrogers zijn weer getest…

Zoveel verschillende drogers, met allemaal andere specificaties. Als je precies weet wat je wilt is de keus zo gemaakt, maar twijfel je nog, dan kan het lastig worden. Handig dus dat de Consumentenbond een aantal van onze drogers heeft beoordeeld, misschien kunnen we op deze manier de keuze wat makkelijker voor je maken.

De Consumentenbond deelt twee prijzen uit, ‘Beste uit de Test’ en ‘Beste Koop’.

De Consumentenbond heeft voor de maand juni wasdrogers van Miele, Whirlpool, Indesit, Bosch en AEG getest. Deze testen zijn uitgebreid en volledig onafhankelijk. Onze drogers worden getest en vergeleken op droogduur, kreuk, lawaai, energiezuinigheid maar natuurlijk ook op de prijs.

We beginnen met de ‘Beste uit de Test’ wasdrogers:

Miele T 7950 WP Eco
Heeft de prijs ‘Beste uit de Test’ gekregen omdat de droger energiezuinig, gebruiksvriendelijk en stil is. De Miele T 7950 WP EcoC WP kun je direct op de waterafvoer aansluiten en je hebt een voorgeïnstalleerd systeem om water in de afvoer te legen. Wanneer de condensor schoon gemaakt moet worden, wordt dit aangegeven en ook de resterende tijd is te zien op het diplay. Ook kun je gebruik maken van startuitstel en vele andere handige functies. De Miele T 7950 WP EcoC heeft een 7,3 als eindcijfer gekregen.

Miele T 8827 WP
De T 8827 warmtepompdroger van Miele heeft een 7.1 als eindcijfer gekregen. Iets lager dan de T 7950 Miele wasdroger. Dit komt waarschijnlijk omdat een deel van de specificaties vergelijkbaar zijn, maar de 7950 droger een iets luxere uitvoering is. De Miele T 8827 WP is snel klaar, energiezuinig en maakt weinig geluid. Dankzij de vele programmamogelijkheden vind je altijd het juiste droogprogramma en ook deze droger heeft een voor geïnstalleerd systeem om condenswater in een externe afvoer te legen. Al met al verdient deze wasdroger het dus ook om beoordeelt te worden met ‘Beste uit de Test’.

‘Beste Koop’ wasdrogers:

Bosch WTW84360NL
De WTW84360NL heeft de prijs ‘Beste Koop’ juni 2012 weten te bemachtigen. Deze Bosch droger is ten eerste zeer zuinig en daarnaast heeft het een weegave van het programmaverloop, wel zo handig. Je kan 6 kilo was drogen in deze droger met extra grote vulopening. Net zo als de meeste drogers tegenwoordig beschikt ook de WTW84360NL over de uitgestelde start functie. De Bosch WTW84360NL heeft een 6,7 van de Consumentenbond gekregen.

Zanussi ZTH485
Ook de Zanussi ZTH485 heeft een 6,7 van de Consumentenbond gekregen en daarmee ook de titel ‘Beste Koop’ juni 2012. Ook deze droger is super zuinig en je krijgt een melding wanneer je condensor schoon moet maken. Erg handig dus! Dankzij de droogtegraad sensor stopt de droger bij de door jou aangegeven vochtigheidsgraad. Ook komt je kleding met minder kreukels uit de droger doordat er tijdens de laatste tien minuten van het programma koude lucht wordt toegevoegd, waardoor te temperatuur verlaagd wordt, dit resulteert in minder kreukvorming!

Meer drogers bekijken? Bekijk hier ons volledige assortiment!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top