Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 03 juli 2014

Rode wijn vlek? Los het op met witte wijn!

Oops, een glas rode wijn over je jurk. Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar rode wijn over je kleding is toch wel funest. Of niet? Wasmachine.nl heeft dé oplossing. Want waar iedereen zout gebruikt, kennen wij een andere oplossing…

Zout

Je hebt het vast wel eens geprobeerd, zout over een rode wijn vlek. Maar heeft het geholpen? Vaak absorbeert zout wel wat van de vlek, maar niet voldoende om het er vervolgens uit te kunnen wassen.

Witte wijn

Wij gebruiken namelijk geen zout om rode wijn vlekken op te lossen, maar witte wijn. Ja, dat lees je goed. Witte wijn. De ene vlek los je op met een andere.

Deppen, niet wrijven!

Niets kan je avond zo verpesten als een glas rode wijn over je nieuwe witte blouse. Maar mocht het wel gebeuren, pak dan direct keukenrol en laat het zo veel mogelijk wijn absorberen als kan. Let op: deppen, niet wrijven.

Witte wijn to the rescue

Pak een fles witte wijn en giet dit over de vlek heen. Het klinkt misschien vreemd, maar de witte wijn onttrekt de kleur van de rode wijn. Natuurlijk is de vlek hierna nog niet weg en ook blijft het suiker van de witte wijn achter. Deze vlek is alleen een stuk makkelijk te wassen dan een rode wijn vlek.

Het hoeft overigens niet per se witte wijn te zijn, bier of bruisend water hebben hetzelfde effect.

Nadat je de vlek hebt behandeld met witte wijn en in hebt laten trekken was je het zoals altijd in de wasmachine. Voor de zekerheid is het handig om iets van Vanish of een ander vlekkenoplosmiddel te gebruiken.

Heb jij nog meer tips?

Na al deze stappen is je kledingstuk weer zo goed als nieuw! Heb jij nog meer tips? Laat het ons weten en wij delen ze met al onze klanten!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top