Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 10 februari 2011

Smeervlekken verwijderen uit kleding

Voor je het weet heb je een smeervlek op je kleding. Je loopt langs een geverfde bank of je loopt langs een oude auto en je hebt al een verfvlek of roestvlek in je kleding. Smeervlekken zijn vaak hardnekkige vlekken, die je niet zomaar uitspoelt. Speciale middeltjes zijn een vereiste. Let bij het gebruik van speciale middeltjes wel op dat niet alle stofsoorten hiertegen kunnen. Chloorvezels, triacetaat en acetaatvezels kunnen bijvoorbeeld niet tegen aceton.

Hars uit kleding

Wanneer je harsvlekken hebt, zorg er dan eerst voor dat je de hars oplost. Dit lukt het beste met alcohol, wasbenzine, aceton of terpentine. Vervolgens was je het kledingstuk voor het verwijderen van vlekken. Er zijn ook producten te koop speciaal voor het verwijderen van harsvlekken.

Lijmvlekken verwijderen

Ook lijmvlekken moeten eerst zoveel mogelijk opgelost worden. Lijmvlekken uit kleding verwijderen is vaak niet eenvoudig, want de vlekken zijn erg hardnekkig, was daarom de vlek een aantal keren met aceton. Vooral wanneer geknoeid is met twee-componentenlijm, moet direct gehandeld worden.

Vetvlekken in kleding

Olievlekken en vetvlekken loop je bijvoorbeeld op tijdens het koken. Deze vlekken verwijderen het best door ze te deppen met wasbenzine. Als alternatief zijn er ook speciale vlekkenpasta’s te koop voor het verwijderen van olievlekken en vetvlekken.

Verwijderen roestvlekken

Een roestvlek op je broek? Gebruik dan bij voorkeur een roestverwijderaar die je in de winkel kunt kopen. Wanneer je een roestvlek wast met een wasmiddel waar bleekmiddel in zit wordt de vlek alleen maar erger. Roestvlekken verwijderen uit kleding doe je dus eerst voor je het kledingstuk in de wasmachine stopt.

Verfvlekken

Verfvlekken verwijderen uit kleding dient direct gedaan te worden, voordat ze in je kleding drogen. Gebruik een witte, katoenen lap en drenk die in een oplosmiddel zoals thinner, wasbenzine of terpentine. Dep hier vervolgens de verfvlek mee zonder te wrijven. Gebruik bijvoorbeeld een handdoek als absorberende onderlaag voor het verf vlekken verwijderen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top