Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 09 augustus 2012

Sneller, makkelijker en beter wassen

In gezinnen met kleine kinderen draait de wasmachine bijna de hele dag en bij anderen alleen ’s avonds of in het weekend. Eén ding is zeker: iedereen moet zijn kleding wassen. Natuurlijk wil je dan ook dat je wasgoed weer helemaal picobello uit het apparaat komt. Met deze tips gaat het wassen sneller, makkelijker en beter.

Sorteren

Sorteer je was op kleur en gebruik hiervoor verschillende wasmanden: een voor je witte was, een voor de gekleurde en een voor donkere kleuren. Je hoeft je was voor het de machine in gaat niet nog een keer te sorteren en dat scheelt tijd! Vergeet ook niet de zakken van te voren leeg te halen.

Binnenstebuiten wassen

Was kleding binnenstebuiten zodat de stof zo min mogelijk slijt. Kwetsbare dingen doen je in een waszakje zodat je zeker weet dat die er ook weer ongehavend uit de machine komen.

Was niet te heet

Met de moderne wasmachines van tegenwoordig wordt je wasgoed al stralend schoon bij een temperatuur van slechts dertig graden. Beter voor het milieu, maar ook voor je energierekening.

Niet te vol

Prop je wasmachine niet helemaal vol met wasgoed. Hier wordt je kleding niet bepaald mooier of schoner van. Het beste is om je wasmachine voor drie kwart te vullen met wasgoed.

Leeghalen

Veel mensen laten hun wasgoed te lang in de wasmachine zitten, maar dat kan je beter niet doen. Haal je was na het wassen zo snel mogelijk uit de machine zodat je wasgoed niet gaat stinken. Lees hier wat je kunt doen als het per ongeluk toch een keer gebeurt.

Wil je dat je wasmachine zo lang mogelijk meegaat? Haal dan na het wassen ook even de achtergebleven stofjes uit de trommel en maak de rubberen ring droog. Laat na het wassen ook altijd het deurtje openstaan, zodat het vocht dat nog in de trommel zit gemakkelijk weg kan.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top