Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 29 juni 2010

Soorten wasmachines

Er bestaan diverse soorten wasmachines: voorladers, bovenladers en was-droogcombinaties. Als men over een wasmachine spreekt, spreekt met over het algemeen over een voorlader. Afhankelijk van de plek waar de wasmachine moet komen te staan en jouw gezinssituatie kan je een keuze maken uit de volgende opties.

Wasmachine voorlader

Een wasmachine van het type voorlader heeft de vulopening aan de voorkant. Een voordeel van deze wasmachine is dat je een droger bovenop de wasmachine kunt plaatsen en dat hij minder water verbruikt dan een bovenlader. Daarnaast heeft de voorlader wasmachine meestal een hoger maximaal vulgewicht en meer mogelijkheden in verband met het aantal toeren. De standaardmaat, waar sommige aanbieders soms een paar centimeter van afwijken is: 85 x 60 x 60.

Wasmachine bovenlader

Een wasmachine bovenlader heeft de vulopening aan de bovenkant. Een voordeel is dat deze wasmachine niet zo groot is. Hij heeft dus automatisch minder vulinhoud en het aantal toeren ligt ook wat lager. Een bovenlader is dan ook geschikt voor de kleinere huishoudens. Fabrikanten wijken wat van elkaar af maar een gemiddelde maat voor een bovenlader is: 90 x 40 x 60.

Was-droog combinatie

Wil je wel een droger maar heb je hiervoor geen plaats dan is wellicht een was-droogcombinatie iets voor jou. Dit is een wasmachine en droger in één machine. Houdt er dan wel rekening mee dat de wasmachine meer maximale inhoud kan hebben dan de droger waardoor je de was in twee keer zou moeten drogen, of minder was in de wasmachine moet stoppen. Dit laatste is vooral handig bij de was-droogcombinaties de een non-stop was-droog programma hebben. Hierbij wordt automatisch het droogproces gestart na het aflopen van het wasprogramma.

Bron: www.wasmachines.nl
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top