Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 03 mei 2012

Tips tegen stinkende schone was

Een vervelende situatie: je haalt je was uit de wasmachine en het stinkt (nog steeds). Dit betekent niet automatisch dat je wasmachine kapot is, maar kan ook een andere oorzaak hebben. Wasmachine.nl vertelt je wat de oorzaak is en geeft tips om er vanaf te komen.

Mogelijke oorzaken

Te veel wasmiddel
Als je te veel wasmiddel gebruikt kan het gebeurden dat niet al het wasmiddel wegspoelt en dat er zeepresten achterblijven in de wasmachine. Deze zeepresten zijn een ideale voedselbron voor bacteriën en schimmels en die kunnen weer de boosdoeners zijn van een stinkende was.

Wasverzachter
Wasverzachter komt in de wasmachine pas vrij tijdens de spoelfase. Hierdoor blijven de resten van wasverzachter gemakkelijker in de wasmachine achter. Net als bij zeepresten zijn ook deze resten een ideale voedselbron voor bacteriën en schimmels.

Koud water
Steeds meer wasmachines kunnen je wasgoed schoon krijgen met koud water. Ideaal natuurlijk want het scheelt je een hoop geld op jaarbasis. Een nadeel is wel dat je wasgoed na verloop van tijd kan gaan stinken.

Weinig gebruik van de wasmachine
Iedere keer als je en was draait, kan er een klein laagje water blijven staan in de wasmachine. Als water een langere tijd stilstaat kan er schimmelvorming ontstaan en dit ruik je vervolgens in je was.

Oplossingen

Lege was draaien
Laat je wasmachine leeg draaien op 95 graden. Je kunt desnoods een scheutje azijn in het poederbakje doen.

Was direct uit de wasmachine
Haal na iedere wasbeurt je wasgoed direct uit de wasmachine. Direct uithangen voorkomt stank.

Doekjes in de magnetron
Vieze vaatdoekjes kun je beter eerst in de magnetron doen. Dat klinkt gek, maar in de magnetron dood je alle bacteriën. Doe je de doekjes in direct in de wasmachine bij je andere wasgoed dan krijgen de bacteriën de kans zich te verspreiden.

Tea tree olie
Tea tree olie is een Australische etherische olie die een schimmel- en bacteriedodende eigenschap heeft. Doe een paar druppeltjes van deze olie bij het wasmiddel en heel je machine wordt ontsmet. Let op: doe de olie altijd in het waspoederbakje en niet direct bij je kleding want dit kan vlekken geven op je kleding.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top