Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 09 september 2010

Tips voor de was

De was doen, strijken en drogen vergt vaak veel van je tijd. Vandaar deze tips van die je zullen helpen sneller en efficiënter te werk te gaan!

1. Schaf twee wasmanden aan, eentje voor de gekleurde was en de ander voor de lichte was. Wanneer je gaat wassen hoef je nu ten minste niet meer je was uit te zoeken.
2. Door je was op een laag toerental te centrifugeren zal de was een stuk minder kreukelen, hierdoor kun je bij het strijken weer tijd besparen.

3. Haal je was gelijk na het wassen uit de wasmachine. Als natte was te lang op elkaar blijft liggen gaat het kreuken, bovendien gaat het vies ruiken.
4. Wanneer de was gecentrifugeerd is op een laag toerental, kan het zijn dat kleding nog vrij nat is gebleven. Als je toch wilt dat je (kwetsbare) kleding snel droog is kun je het kledingstuk losjes oprollen in een handdoek. Vervolgens moet je er dan op gaan staan. Draai de rol een kwartslag en ga er weer op staan. Op deze manier is je kleding toch snel droog.

5. Om kreukels direct na het strijken te voorkomen kun je de gestreken kleding het beste zo snel mogelijk netjes ophangen. Doordat de kleding nog warm is van het strijken zal deze anders namelijk weer snel kreuken.
6. Om tijd te besparen kun je bijvoorbeeld twee handdoeken tegelijk strijken. Om dit efficiënt te kunnen doen is een krachtig strijkijzer wel een vereiste.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top