Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 06 mei 2011

Vaatwasser do’s en dont’s

Vaatwassers worden steeds energiezuiniger. Energieklasse A en zuiniger zijn de standaard. Afwassen met de hand verbruikt tegenwoordig zelfs meer energie dan de afwasmachine. Toch kan door efficiënt gebruik van de vaatwasser nóg meer energie bespaard worden!

Wassen met de vaatwasser doe je zo..

Een veelvoorkomende fout die gemaakt wordt is het voorspoelen van de vaat voordat deze in de vaatwasser geplaatst wordt. Moderne afwasmachines spoelen moeiteloos restjes eten van de vaat. Voorspoelen is dus overbodig!

Vaak wordt een te heet afwasprogramma gebruikt die onnodig veel energie verbruikt. Tegenwoordig krijgen afwasmachines in combinatie met moderne afwastabletten de vaat perfect schoon met een lagere temperatuur.

Het half beladen van de vaatwasser is een veel geziene vaatwasser zonde. Wanneer de vaatwasser helemaal wordt volgeladen kan elke tiende afwasbeurt uitgespaard blijven.

De laatste grote fout is het tussendoor met de hand afwassen van kleine hoeveelheden afwas. Plaats alle vaat gewoon in de vaatwasser, zo is deze sneller vol en bespaar je tegelijk redelijk wat water en energie.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top