Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 18 september 2012

Vaatwassers steeds zuiniger

De vaatwassers van tegenwoordig zijn veel zuiniger dan de vaatwassers van 20 jaar geleden. Maar ook de laatste jaren zijn vaatwassers een stuk minder water en energie gaan verbruiken.

Waterverbruik

Verbruikte je zes jaar geleden nog 15 liter water per keer, dan ligt dat tegenwoordig gemiddeld rond de 13 liter per vaatwasbeurt. Ook de energieprijzen zijn omlaag gegaan, zeker als je kijkt naar zo’n twintig jaar geleden.

Energiekosten

Een vaatwasser in een huishouden kostte toen per jaar ongeveer 335 euro aan energiekosten terwijl dat tegenwoordig nog maar rond de 75 euro is. Wie nog een oude vaatwasser heeft staan, doet er dus verstandig aan om een modernere variant aan te schaffen.

Voorspoelen

Naast het feit dat moderne vaatwassers veel zuiniger zijn, doen ze ook beter waar ze voor gemaakt zijn: het schoonwassen van je vaat. Vroeger moest je alles bijvoorbeeld oneindig voorspoelen waardoor je nog ontzettend veel tijd kwijt was aan de afwas. Ook met aangekoekte etensresten weten deze oude apparaten zich geen raad.

Heb je nog een oudje staan en overweeg je een nieuwe aan te schaffen? Je energiekosten gaan gegarandeerd omlaag en naast geld scheelt het nog tijd want na het eten kunnen je borden, glazen en bestek direct de vaatwasser in.

Bekijk ons ruime vaatwasser assortiment en ontdek alle zuinige vaatwassers van diverse merken.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top