Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 08 februari 2011

Vlekken in kleding: drankvlekken

Drankvlekken moeten zo snel mogelijk uit kleding verwijderd worden. Hoe beter de vlek kan intrekken, hoe moeilijker wordt het om de vlek te verwijderen. Vooral wijn vlekken zijn lastig uit je kleding te krijgen. Drankvlekken op je kleding? Lees dan verder voor tips voor vlekken verwijderen!

Biervlekken verwijderen

Biervlekken in kleding lossen op wanneer je ze wast. Wanneer een biervlek nog vers is kan je er ook gewoon wat vloeibaar wasmiddel op smeren, vervolgens deppen, en dan uitspoelen. Wanneer een biervlek al wat langer in je kleding zit kan je het beste deppen met een mengsel van water en alcohol.

Koffievlekken

Koffievlekken of chocolademelk vlekken zijn goed te behandelen door de kledingstukken te weken, daarna met wasmiddel in te wrijven en het vervolgens te wassen. Zit de vlek er al wat langer? Maak de vlek dan eerst zacht met glycerine. Vervolgens was je het kledingstuk met een biologisch wasmiddel voor het verwijderen van vlekken uit kleding.

Melk vlek

Wanneer je gemorst hebt met melk, dep je de vlek eerst met water en vervolgens doe je het kledingstuk in een handwarm sopje. Vervolgens even uitspoelen en dan wassen als gebruikelijk.

Rode wijn vlekken

Rode wijn vlekken moeten direct opgezogen worden, met een papieren zakdoek of zout bijvoorbeeld. Daarna is het gewoon een kwestie van even spoelen en direct in de wasmachine.

Wijn vlekken verwijderen

Witte wijn vlekt gelukkig minder dan rode wijn, maar toch is direct uitspoelen met koud water noodzakelijk om de witte wijn vlek te verwijderen. Vervolgens kun je het kledingstuk gewoon wassen voor het verwijderen van vlekken uit kleding.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top