Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 12 februari 2011

Vlekken verwijderen kleding: was tips

Vlekken in kleding heb je zo. Een glas wijn over je nieuwe broek, lippenstift op je shirt of kauwgom aan je rok. Vervolgens komt iedereen met was tips, maar hoe kan je nou het beste die vlekken verwijderen? Hier een aantal was tips voor wanneer je lastige vlekken in kleding hebt!

Vlekken

1.
Vlekken verwijder je het beste wanneer je direct actie onderneemt, nog voor de vlek in kleding kan trekken. Vooral bij wijnvlekken en vlekken van vruchten is het zaak zo snel mogelijk te handelen.

2.
Gebruik bijvoorbeeld een papieren zakdoekje om zoveel mogelijk van het vuil uit je kleding te halen. Pas wel op dat je hierbij juist niet de vlek in de stof wrijft.

3.
Wrijf eerst met lauw water over de vlek. Neem vervolgens een combinatie van lauw water en een (af)wasmiddel en wrijf hier verschillende keren mee over de vlek. Het kan handig zijn een handdoek onder de vlek te leggen voor extra stevigheid en om doordrukken van de vlek te voorkomen.

4.
Het kan zijn dat een kledingstuk niet gewassen mag worden. Dep in dit geval voorzichtig de vlek zoveel mogelijk schoon. Breng het kledingstuk daarna naar de stomerij om vlekken uit je kleding te verwijderen.

5.
Er bestaan verschillende vlekkenpasta’s die vetvlekken verwijderen. Wees er wel op bedacht dat deze pasta’s kringen achter kunnen laten. Om de kans hierop te verklein is het verstandig om een sterk absorberende doek of zakdoek aan de achterkant van de vlek in kleding te leggen, en regelmatig te vervangen.

6.
Wanneer je gekleurde kleding met een schoonmaakmiddel wilt gaan reinigen, kan je het beste eerst op een onopvallende plaats op het kledingstuk testen of de kleding wel kleurecht is.

Elke vlek een andere aanpak: vlekken in kleding

Bovenstaande tips zijn erg algemene tips, maar natuurlijk vergt elke vlek weer een andere aanpak. Ga voor specifieke tips voor vlekken verwijderen per vlekkensoort naar de volgende pagina’s:

Drankvlekken
Cosmetica
Smeervlekken
Overige vlekken
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top