Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 16 januari 2011

Vlekken verwijderen uit kleding zoals bloedvlekken en inktvlekken

Vlekken zijn er in alle soorten en maten. Hieronder tips voor het verwijderen van de meest voorkomende vlekken. Kom je er nog steeds niet uit? De stomerij weet raad!

Bloedvlekken verwijderen

Bloedvlekken die nog vers zijn kun je gemakkelijk verwijderen door te spoelen met koud water. Bloedvlekken die al wat langer in je kleding zitten verwijder je het beste door voor te wassen met een biologische wasmiddeloplossing zoals keukenzout. Eventueel laat je het kledingstuk een halve dag in zo’n oplossing staan. Was het kledingstuk vervolgens op de gebruikelijke manier om de vlekken te verwijderen.

Grasvlekken

Tijdens het sporten kun je hardnekkige grasvlekken oplopen. Was grasvlekken uit kleding met een oplossing van water en melkzuur. Drenk de vlek hierin, dep daarna na met een zeepwasmiddel. Stop het kledingstuk vervolgens gewoon in de wasmachine.

Inktvlekken verwijderen uit kleding

Een inktvlek op je blouse? Dep om en om met alcohol en azijn. Was daarna na met alleen water om inktvlekken te verwijderen uit kleding.

Moddervlek verwijderen

Moddervlekken in kleding los je op in water. Laat het kledingstuk vervolgens drogen en borstel de vlek schoon. Is de moddervlek nog steeds niet weg? Was dan nog even na met zeepsop.

Potloodvlekken

Het klinkt zo eenvoudig, maar het werkt echt. Om potloodvlekken te verwijderen gebruik je gewoon een gummetje!
Wasmiddel vlekken verwijderen
Wanneer er wasmiddel resten op je kleding zitten kan je de was het beste gewoon nog een keer wassen, maar dan zonder wasmiddel toe te voegen. Stop de wastrommel bovendien niet te vol.
Schimmelvlekken op textiel
Schimmelvlekken op textiel kan je het beste verwijderen met een zeer verdunde oplossing van bleekwater of chloorbleekmiddel. Spoel na het bleken het kledingstuk goed uit.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top