Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 09 september 2010

Vrouwen claimen onterecht de wasmachine

Hoewel vrouwen maar al te blij zijn met hun geëmancipeerde status, kan de gemiddelde vrouw de ‘zaterdag-wasdag’ toch nog niet zo goed loslaten. Een vijfde van de mannen beweert namelijk thuis de wasmachine te beheren, terwijl slechts 2 procent van de vrouwen erkent dat manlief haar af en toe een handje helpt. Dit is gebleken uit een onderzoek van LG Electronics, naar aanleiding van de introductie van hun nieuwe 11kg-wasmachine.

Het is de nachtmerrie van menig vrouw, en in een vijfde van de gevallen dus, man (ook al denkt zij van niet). De berg vuile was bij terugkomst van vakantie. Van alle gezinnen heeft 17 procent wel 5 wasbeurten nodig om deze berg weg te werken. Aangezien de meeste Nederlanders een wasmachine met een capaciteit van 6kg hebben, betekent dit een berg wasgoed met een gewicht van wel 30kg! Een wasautomaat met grotere capaciteit zou deze was veel sneller weg kunnen werken. Niet alleen voor vakantiewas, maar ook voor beddengoed, gordijnen, dekens en dekbedden zou meer inhoud goed van pas komen. Verder wordt het liefst gewassen in een energiezuinige wasmachine. Ook de wasprestaties en de prijs worden belangrijk bevonden.

Daarom introduceert LG Electronics de nieuwe 11kg-wasmachine die aan al deze wensen voldoet. De machine kan zowel kleine als extreem grote wasbeurten aan. De LG 11kg-wasmachine maakt gebruik van ‘beladingsherkenning’. Met deze technologie wordt de was gewogen, vervolgens wordt de was- en spoeltijd en de hoeveelheid water hierop aangepast. Deze wasautomaat is op die manier dus erg zuinig en milieuvriendelijk. Wellicht dat deze wasmachine een doorbraak voor mannen betekent. Een was van 11kg laten vrouwen vast liever aan hun partner over!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top