Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 26 februari 2013

Waarom voelt kleding hard na het wassen?

Wanneer je kleding hard aanvoelt na een wasbeurt, heb je een verkeerde dosering van het wasmiddel gebruikt. Lees snel verder en zorg ervoor dat het nooit meer gebeurt!

Te weinig wasmiddel

Een oorzaak van harde kleding kan zijn dat je te weinig wasmiddel hebt gebruikt. Bij te weinig wasmiddel zijn er niet genoeg actieve ingrediënten om de hardheid van het water tegen te gaan. Dit heeft gevolgen voor de zachtheid van de vezels. Je kan je voorstellen dat dit niet bevorderlijk is voor je was.

Te veel wasmiddel

Maar ook wanneer je te veel wasmiddel gebruikt kan je kleding hard worden. Het wasmiddel wordt afgezet op de vezels waardoor deze ruw aan gaan voelen.

Was niet te veel wasgoed in een keer

Een andere tip om dit te voorkomen, is je wasmachine niet te vol laden. Vooral wanneer je zware katoenen kledingstukken gaat wassen, zoals spijkerbroeken of handdoeken. Deze nemen veel water op en wanneer je de wasmachine te vol laadt, kan het wasmiddel niet goed oplossen. Misschien is dit je wel eens overkomen, je ziet dan ook vaak poederresten op je kleding. Kledingstukken kunnen niet goed bewegen wanneer de machine te vol is, met als gevolg dat je kleding niet helemaal schoon wordt! Er kan niet goed gespoeld worden en je kleding voelt dan zeepachtig aan, na het drogen worden ze hard.

De oplossing!

Je handdoeken in de droger doen, kan helpen. De vezels worden dan weer gescheiden en voelen zachter aan. Maar mocht je nu geen droger hebben, probeer dan eens een wasverzachter. En let natuurlijk goed op de dosering van je wasmiddel!

Bekijk hier het volledige assortiment aan wasmiddelen!
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top