Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 23 maart 2011

Warmtepompdrogers: meest energiezuinige wasdrogers!

Op het gebied van wasdrogers bent u waarschijnlijk al bekend met luchtafvoerdrogers en condensdrogers. Nieuw zijn echter de warmtepompdrogers, deze superzuinige wasdrogers maken uw kleding in een mum van tijd droog en verbruiken hierbij veel minder energie dan reguliere wasdrogers. Benieuwd hoe een warmtepompdroger dit doet? Wij leggen het u uit!

De werking van warmtepompdrogers

Wasdrogers met warmtepomptechnologie zijn voorzien van een pomp en koelmiddel. De pomp zorgt ervoor dat het koelmiddel van gasvorm naar vloeibare vorm wordt omgezet. De warmte die hierbij vrij komt, verwarmt de luchtstroom waarmee het wasgoed wordt gedroogd. Tijdens het drogen van uw kleding komt vochtige lucht vrij, deze lucht wordt gekoeld door het koelmiddel. Het condens wordt opgevangen in een reservoir en de ‘droge lucht’ wordt weer opnieuw verwarmd door de pomp. Door het hergebruiken van de lucht, hoeft deze veel minder verwarmd te worden. Hierdoor is een warmtepompdroger dus zo energiezuinig.

Warmtepompdrogers: energielabel A++++

Warmtepomp wasdrogers zijn de meest zuinige wasdrogers op de markt. Een warmtepompdroger is tot wel 50% energiezuiniger dan een wasdroger met energielabel A. Niet voor niets behoren de meeste warmtepompdrogers dan ook tot energielabel A++++. Uw was drogen met een warmtepompdroger is dus beter voor het milieu én uw portemonnee!

Warmtepompdroger kopen?

Wilt u ook zo’n energiezuinige wasdroger met warmtepomptechnologie kopen? Wasmachine.nl biedt u een ruime keus! Bij ons koopt u o.a. Siemens, Zanussi, Hotpoint-Ariston, AEG en Bosch warmtepompdrogers. Wat dacht u bijvoorbeeld van de superstille Siemens WT46W561NL met automatische condensorreiniging? Of de AEG Lavatherm 59850 met een speciaal programma voor tere stoffen als wol en zijde? Of is de Zanussi ZTH485 met automatische cooldown toch meer iets voor u? Heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze praktische warmtepompdrogers? Kom dan ook eens langs in Naarden, onze verkopers helpen u graag!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top