Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 14 december 2011

Was je wasmachine schoon!

De wasmachine maakt onze kleding en textiel weer schoon en fris. Maar als je wasmachine zelf niet schoon is wordt je wasgoed al helemaal niet schoon. Zaak om je wasautomaat regelmatig te reinigen. Hoe je dat doet? Hier de tips!

Kalk

Tijdens het spoelen met water verzamelt een wasmachine kalk op haar onderdelen. Kalkophoping kan problemen in de trommel, de leidingen, het verwarmingselement en de waterslangen van de wasmachine veroorzaken. Doe daarom regelmatig wat ontkalker, soda of witte azijn in het wasverzachterbakje.

Rubber

Het rubber in de opening van de wasmachine zorgt ervoor dat het spoelwater binnen in je wasmachine blijft. Het kan gebeuren dat dit rubber op een gegeven moment gaat uitdrogen, waardoor lekkage ontstaat. Behandel het rubber met glycerine om dit te voorkomen. Zo heb je veel langer plezier van je wasmachine!

Vieze luchtjes

Wassen op lage temperaturen is een trend en goed voor het milieu. Helaas veroorzaakt wassen op een lage temperatuur soms voor vieze luchtjes. Deze luchtjes voorkom je door je wasmachine af en toe op 95°C te laten draaien, met of zonder was. Gebruik een vaatwastablet voor een extra schoon en fris resultaat.

Wasmachine.nl

Bij Wasmachine.nl vind je allerlei soorten onderhoudsproducten voor je witgoed. Probeer bijvoorbeeld eens een onderhoudspakket voor wasmachines!

Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice van Wasmachine.nl of langskomen bij ons in Naarden.

Like ons op Facebook!

Like onze fanpagina Like dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top