Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 24 september 2013

Was sorteren en andere handige tips!

Het is handig om je was te sorteren. Je hebt namelijk per wassoort of kleur een speciaal soort wasmiddel en je hebt minder kans dat kleuren overlopen. Maar we hebben nog meer tips voor je dus lees snel verder!

Was sorteren

Sorteer je witte, bonte en zwarte of donkere was. Beddengoed, handdoeken en vaatdoekjes kan je op 60 graden wassen. Let vooral op met rode kleding. Rood wil nog wel eens overlopen, dus gebruik of speciale doekjes die de kleur opvangen of was het de eerste keer apart.

Krimpen

Stof kan natuurlijk altijd krimpen in de wasmachine of droger, maar hoeft niet. Maar nieuwe kleding was je voor de zekerheid beter op een lage temperatuur. En heb je wollen kleding, gebruik een speciaal wasprogramma en eventueel wasmiddel. Wol moet je ook liggend laten drogen en nooit hangend.

Spijkerbroeken

Spijkerbroeken was je het beste mee met de donkere was of met een paar spijkerbroeken bij elkaar. Was spijkerbroeken altijd binnenstebuiten zodat de wassing mooi blijft!

Delicate spullen

Wanneer je delicate spullen wast zoals lingerie en kanten truitjes kan je een wasnetje gebruiken. Je wasgoed wordt wel mooi schoon, maar nergens aan blijven haken.

Sterk vervuilde was

Wanneer je echt sterk vervuilde kleding hebt, kan je deze het beste een tijd in laten weken met een geconcentreerd wasmiddel. Echter, stoffen als wol, zijde of leer kan je beter niet in laten weken.

Hebben jullie nog meer handige tips?
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top