Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 22 maart 2011

Wasdroger onderhouden: tips!

Een slecht onderhouden wasdroger is een veelvoorkomende oorzaak van brand. Dit is gemakkelijk te voorkomen door de filters en de condensor van de droger regelmatig schoon te maken. Hieronder wat tips op een rijtje!

Pluizenfilter

In de deur van je droger zitten pluizenfilters. Voor of na elke droogbeurt dient het stof van de filters te worden gehaald, let er ook op dat het filter niet dicht gaat zitten, dit kun je zien door plekken waar helemaal geen stof meer gaat zitten. Wanneer dit het geval is kun je het beste het filter ontkalken door deze in azijn te laten weken. Houdt ook de doorgang achter het filter goed schoon.

Condenser (alleen voor condensdrogers)

Acter een klepje onderin de condensdroger zit de condenser. In de meeste gevallen is de condenser uitneembaar, en gemakkelijk schoon te maken. Het beste kun je de condenser gewoon even onder de douchekop houden en aan beide kanten goed doorspoelen. Houdt ook de ruimte achter de condenser schoon en stofvrij. Wanneer de condenser niet uitneembaar is kun je het beste het filter ervoor goed en regelmatig schoonhouden en controleren op stof.

Droogtrommel

Drogers zijn tegenwoordig vaak voorzien van sesnoren die meten wat de droogtegraad van de was is. Door resten wasmiddel en wasverzachter kunnen deze sensoren verstopt raken, en dus de droogtegraad niet meer juist meten. Daarom is het verstandig ook de droogtrommel zelf af en toe met een schuursponsje en weinig schoonmaakmiddel schoon te maken.

Afvoerslang

Wanneer de droger is aangesloten op een afvoerslang is het belangrijk dat ook deze goed wordt schoongehouden, omdat er stof in kan blijven zitten. Door de slang af en toe door te spoelen voorkom je verstopping waardoor je droger niet meer goed zou kunnen drogen.

Droger niet te vol

Door niet te veel was in de droger te stoppen zorg je ervoor dat de warme lucht beter door de was kan circuleren, en de was dus sneller droog wordt. Bovendien worden de lagers bij een overvolle droogtrommel extra belast en zullen daardoor sneller slijten.
Is het toch al te laat voor je wasdroger en moet je toch écht een nieuwe aanschaffen? Bekijk dan hier ons complete aanbod wasdrogers. Wanneer je je in het vervolg aan bovenstaande tips houdt zul je langer plezier hebben van je wasdroger, en een optimaal droogresultaat behalen!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top