Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 13 oktober 2010

Wasdroger tips: Bespaar energie!

Je kleding buiten te drogen hangen is natuurlijk ideaal en ontzettend efficiënt. Maar nu de herfst is begonnen is dit vaak niet meer mogelijk. Om toch energiezuinig te blijven drogen vier tips van Wasmachine.nl om je wasdroger zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Tip1: Centrifugeren

Kies een zo hoog mogelijke snelheid voor het centrifugeren bij je wasprogramma. Hierdoor komt de was al droger de wasmachine uit, daardoor zal de wasdroger daarna ook sneller klaar zijn.

Tip 2: Strijkdroog

De droog instellingen ‘kastdroog’ of ‘kreukherstellend kastdroog’ kosten je wasdroger meer energie dan wanneer je gaat voor ‘strijkdroog’. Wanneer je toch al van plan bent je kleding te strijken, kies dan liever voor ‘strijkdroog’.

Tip 3: Lage temperatuur

Wanneer je je droger een langere tijd laat drogen op een lage temperatuur is dit een stuk voordeliger dan wanneer je wasdroger op een hoge temperatuur in korte tijd droogt.

Tip 4: Onderhoud

Tot slot een tip om ervoor te zorgen dat je wasdroger zo lang mogelijk meegaat. Maak het pluizenfilter van je droger regelmatig schoon en houd de ruimte onder je wasdroger stofvrij.

Bekijk ons complete aanbod wasdrogers.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top