Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 06 juli 2010

Wasdrogers en nieuwe ontwikkelingen

De ontwikkeling van wasdrogers staat niet stil. Fabrikanten van wasdrogers geven energiezuinigheid, gebruikersvriendelijkheid en nieuwe droogprogramma's van droogtrommels extra aandacht.

Wasdroger feedback

Nieuwe wasdrogers hebben functies die aangeven wanneer u de filters moet vervangen en de condensbak moet legen. Daarnaast zijn er wasdrogers die aangeven hoe lang het nog duurt voordat uw was droog is.

Condensdroger vs. warmtepompdroger

Condensdrogers verwarmen de lucht met een verwarmingselement. Warmtepompdrogers zijn ook condensdrogers, maar verwarmen lucht door met een pomp lucht samen te persen. Een pomp gebruikt minder energie dan een verwarmingselement en warmtepompdrogers kunnen flink zuiniger zijn.

Droogprogramma's

De volgende programma's zijn steeds vaker op wasdrogers te vinden:

  Automatische programma's

  Een sensor meet continue de vochtigheidsgraad tijdens de cyclus en het programma stopt, zodra de was droog is, bijvoorbeeld kastdroog of strijkdroog.

  Tijdgestuurde programma's

  U kunt zelf kiezen hoe lang een programma duurt, alles tussen de 10 en 150 minuten is mogelijk.

  Anti crease programma's

  Na het droogprogramma start het anti kreukprogramma. De trommel blijft in intervallen ronddraaien om kreuken te voorkomen als u de was niet direct uit de droger wilt halen. Voor deze fase is geen warmte meer nodig en kost bijna geen energie. Anti crease programma's worden niet altijd hetzelfde aangeboden, zo zijn er:

  • Vaste anti kreukprogramma: Nadat het droogprogramma geëindigd is, start het programma automatisch en heeft een vaste tijdsduur. Als u de deur opent eindigt het programma.

  • Vast anti kreukprogramma: Optioneel in te stellen. Het programma start automatisch na het droogprogramma, tenzij u het programma uitzet.

  • Variabele anti kreukfase: U kunt zelf kiezen of en hoe lang u het anti kreukprogramma aan wil hebben.


  Opfrisprogramma

  Muffe kleren? U kunt deze kleding luchten met het opfrisprogramma, dit gebruikt alleen koude lucht.

Bron: Consumentenbond
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top