Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 09 november 2010

Wasdrogers: Welke verschillen soorten drogers zijn er?

Een wasdroger is erg handig. Je kunt je was in korte tijd drogen en het bespaart ruimte doordat een droogrek niet meer nodig is. Een aantal verschillende soorten drogers zijn: afvoerdrogers, condensdrogers en warmtepompdrogers. Hieronder een korte uitleg om je te helpen bepalen welke droger het beste bij jou past:

Afvoerdrogers

Een afvoerdroger is een wasdroger die de vochtige lucht uit de was door een buis naar buiten afvoert. Je moet bij deze drogers dus wel de mogelijkheid hebben om een afvoerbuis vanaf de droger door een raam of gat in de muur naar buiten te leiden. Afvoerdrogers zijn over het algemeen sneller en zuiniger dan condensdrogers. Voorbeelden van afvoerdrogers zijn de AEG Lavatherm 37850, de Bosch WTV74160 en de AEG Lavatherm 35850. Lees meer over afvoerdrogers op Wasmachine.nl.

Condensdrogers

Een condensdroger voert de vochtige lucht niet af zoals een afvoerdroger, maar haalt het vocht uit de lucht. Door de lucht te verhitten met een elektrisch verwarmingselement ontstaat condens dat naar een reservoir geleid wordt. Het reservoir moet dus regelmatig geleegd worden. Veel condensdrogers hebben tegenwoordig de mogelijkheid om het reservoir aan te sluiten op een afvoer, waardoor deze automatisch geleegd wordt. Klik hier voor het complete aanbod aan condensdrogers van Wasmachine.nl.

Warmtepompdrogers

Een warmtepompdroger lijkt in principe op een condensdroger, maar dan zuiniger. Een warmtepompdroger werkt met een compressor en een koelmiddel. In de compressor wordt het koelmiddel van gasvorm naar vloeibare vorm omgezet. Bij dit proces komt warmte vrij. Met deze warmte wordt de luchtstroom verhit die naar de trommel gaat. De hete lucht wordt door de vochtige was geblazen. De vochtige lucht die nu uit de trommel komt wordt langs het koelmiddel geleid, waardoor het vocht condenseert en wordt opgevangen in een reservoir. De droge lucht gaat weer naar de pomp en zo begint de cyclus weer opnieuw. Door het hergebruik van de warme lucht is deze droger zo energiezuinig. Voorbeelden van warmtepomp drogers zijn de Bosch WTW86561NL, de Siemens WT46W561NL en de AEG Lavatherm 59860 Lees meer over warmtepompdrogers bij Wasmachine.nl.

Een wasdroger kiezen is een kwestie van smaak qua design, merk en functionaliteiten. Maar ook het type wasdroger kan dus meespelen. Bij Wasmachine.nl zijn veel verschillende wasdrogers verkrijgbaar. Al deze wasdrogers werken automatisch, en beschikken over bepaalde droog-programma’s als kastdroog, extra droog en strijkdroog.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top