Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 30 juli 2012

Wasgoed te lang in de wasmachine laten zitten?

Je kent het vast wel. Je draait ’s avonds een wasje en komt er de volgende ochtend achter dat je de was vergeten bent op te hangen! Balen, want nu stinkt je was enorm en moet je het nog een keer wassen. Of niet?

Wasmachine schoon houden

Belangrijk is om je wasmachine goed schoon te houden. Voorkomen is beter dan genezen. Als je regelmatig de rubberen randen reinigt, maar ook het waspoederbakje en de losse onderdelen, ben je al goed op weg. Als je wasmachine schoon is gaat je wasgoed namelijk niet zo snel stinken!

Altijd centrifugeren

Natte kleding stinkt sneller dus centrifugeer altijd je wasgoed. Hoe droger je was is, hoe minder snel het gaat stinken. Als je een droger hebt kun je je wasgoed in de droger doen in de hoop dat de vieze lucht verdwijnt. Soms wil dit trucje nog wel eens werken. Handige tip: doe een dichtgeknoopt washandje met waspoeder erbij, voor een lekkere geur. Er zijn ook speciale trommeldoekjes die je hiervoor kan gebruiken.

Speciale spray

Heeft je was al een licht funky geurtje en heb je geen droger? Hang dan je was op aan je wasrek en gebruik textiel-verfrisser. Hiermee kun je de niet fris ruikende stukken even mee inspuiten!

Stinkt je was nog steeds?!

Mochten geen van de bovenstaande tips baten, dan is de enige manier om je was weer fris ruikend te krijgen, het nog een keer te wassen. Een kort programma is meer dan voldoende. Wel direct je was ophangen de volgende keer!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top