Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 21 december 2010

Wasmachine kopen? Overweeg een wasautomaat met hoger energielabel!

Een nieuwe wasmachine kopen? Maak dan een afweging tussen prijs, functionaliteit en energiegebruik. Wasmachines met energielabel B of wasautomaten met energielabel C zijn qua prijs wel goedkoper dan een wasautomaat met energielabel A. Maar weegt dit op tegen het energieverbruik per jaar en loont het wel om voor een goedkopere wasmachine te kiezen?

Jaarlijkse energiekosten

Om deze vraag te beantwoorden, hier een overzicht van de jaarlijkse energiekosten per energielabel (genoemde energiekosten bij tweehonderd wasbeurten per jaar):

Energielabel A+

Energielabel A+ gemiddelde energiekosten per jaar € 48,-

Energielabel A

Energielabel A gemiddelde energiekosten per jaar € 52,-

Energielabel B

Energielabel B gemiddelde energiekosten per jaar € 60,-

Energielabel C

Energielabel C gemiddelde energiekosten per jaar € 66,-
Goedkoop, duurkoop?
Een wasmachine met energielabel B of C is dus bij de aanschaf goedkoper, maar in gebruik soms tot wel 40% duurder dan een wasmachine met energielabel A, A+ of hoger. Op de lange termijn ben je dus voordeliger uit met een wasmachine met een energielabel A of hoger. Daarnaast draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu door minder energie te verbruiken!
Koop uw wasmachine bij Wasmachine.nl
Wasmachine.nl heeft een groot aanbood energiezuinige wasmachines. Ga voor ons gehele assortiment energiezuinige wasautomaten naar www.wasmachine.nl
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top