Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 22 juli 2010

Wasmachine tip: Welk wasmiddel gebruik je bij verschillende soorten was?

Wasmachine wasmiddel is in vele variaties verkrijgbaar. We hebben vele soorten wasjes: wit, bont, fijnwas of syntetisch. Maar welk wasmiddel is nou het beste geschikt voor jouw was? Hieronder geven we je een overzicht van de soorten wasmiddelen en hun werking

Wasmiddel voor de witte was

Dit wasmachine wasmiddel komt het meest voor in poeder of vloeibare variant. Vaak bevatten wasmiddelen voor de witte was optische witmiddelen. Zo lijkt de witte was extra wit als hij uit de wasmachine komt. Het zuurstof bleekmiddel in dit wasmiddel is effectief tegen lastige vlekken. Dit wasmiddel is niet geschikt voor gekleurde was omdat de bleekmiddelen de kleuren aan kunnen tasten.

Wasmachine wasmiddel voor de gekleurde (bonte) was

In deze wasmiddelen zit geen blekend middel. Door de toegevoegde kleurbeschermer blijven de kleuren van de kleding mooi. Ook zorgt het ervoor dat de losgelaten kleurdelen in de wasmachine niet meer opnieuw aan het textiel hechten. Hierdoor zou je namelijk kleurverloop krijgen. Deze stof zit niet in wasmiddel voor witte was, vandaar dat een rode sok in de witte was kan zorgen voor roze kleding in je wasmachine.

Fijnwas- en wolwasmiddelen

Dit wasmiddel is speciaal gemaakt voor kwetsbare textiel zoals wol en zijde. Een normaal wasmachine wasmiddel zou deze textielsoorten aantasten. Ook synthetische stoffen kunnen het beste met dit wasmiddel worden gewassen. Let er wel op dat niet alle fijnwasmiddelen geschikt zijn voor wol. Het beste kun je daarom een specifiek wolwasmiddel kopen voor je wollen kleding.

Jeanswasmiddel

Spijkergoed vraagt om een speciale behandeling. De meeste normale wasmiddelen zijn te agressief voor spijkerbroeken. Jeansproducten zijn geverfd waardoor de kleur in de wasmachine erg gemakkelijk los komt. Een agressief wasmiddel zal er voor zorgen dat de kleur van je jeans zeer snel vervaagd in de wasmachine. Een aantal wasmiddel merken hebben daarom een speciaal jeanswasmiddel in hun assortiment. Dit behoudt de mooie blauwe kleur en zorgt ervoor dat de wassing in de jeans mooi blijft.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top