Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 22 januari 2011

Wasmachine wast slim in de toekomst

Een student aan de Hogeschool in Leeuwarden is onlangs afgestudeerd met het ontwikkelen van een ‘slimme’ wasmachine. Of beter gezegd: een apparaat dat producten als een wasmachine ‘slim’ maakt.

Wasmachine weet stroomprijzen

Via het apparaatje ontwikkeld door deze student wordt de wasmachine namelijk verbonden met het internet. Op deze manier kan informatie gewonnen worden over de actuele stroomprijzen. De computergestuurde wasmachine gaat pas draaien wanneer de stroomprijzen het goedkoopst zijn. Deze ‘slimme’ apparaten moeten leiden tot een lagere energieprijs voor de consument en de energieleveranciers. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling. Zo leveren windmolens bijvoorbeeld alleen energie wanneer het waait. Het is duur om deze energie op te slaan, dus energieleveranciers zien het liefst dat die op hetzelfde moment gelijk afgenomen wordt.

Middels een paar eenvoudige ingrepen kan iedere wasmachine omgebouwd worden tot een computergestuurde wasmachine. Volgens Max Vijftigschild, directeur van de Internet Academie, zijn de mogelijkheden ongekend. Hetzelfde principe is waarschijnlijk ook toepasbaar op afwasmachines en bijvoorbeeld vriezers.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top