Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 22 juni 2010

Wasmachines en wasdrogers op afstand bedienen?

Wasmachines en wasdrogers die aan internet gekoppeld zijn? Dit project is in Atlanta van start gegaan. Drie gezinnen doen zes weken lang een proef met hun wasmachine en droger. Hierbij kunnen ze niet alleen zien hoe het staat met hun vuile was, maar tevens commando's geven, zoals het starten van de wasmachine of droger.

Wasmachine overal bereikbaar

De wasmachines en wasdrogers zijn aangesloten op een draadloos huisnetwerk en via internet waardoor ze vanaf de hele wereld bereikbaar zijn. Ze melden niet alleen wanneer de was klaar is, maar geven ook een boodschap als deze niet kan draaien doordat bijvoorbeeld de pluizenzeef verstopt is of de wasmachine te zwaar is beladen.

Nuttige witgoed technologie?

Er komt geen nieuwe witgoed technologie bij kijken, maar het is meer een nieuwe toepassing van bestaande technieken. Niet iedereen staat overigens te juichen over deze vernieuwing. Volgens Laura Champine, analist witgoed voor Morgan Keegan, is het de moeite niet waard. 'Ik doe mijn was al 40 jaar en ben nog nooit van huis gegaan en nieuwsgierig geweest hoe het ermee ging. Totdat je via de telefoon de was uit de wasmachine in de droger kunt laden, hoeft het voor mij niet.'

Afhankelijk van hoe de proef verloopt, kan het systeem op zijn vroegst over een jaar op de markt zijn. Het is nog niet bekend wat het zal gaan kosten wanneer het zo ver is.

Bron: Tweakers.net
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top