Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 03 februari 2011

Wasmiddel wordt massaal verkeerd gedoseerd

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse consument hun wasmiddel massaal verkeerd doseert bij het wassen van kleding. Bijna 90 procent gebruikt te veel of te weinig wasmiddel voor in de wasmachine. Samsung liet meer wasgewoontes in ons land onderzoeken, en de resultaten liegen er niet om. Wassen blijkt voor veel mensen lastiger dan gedacht!

Wasgewoontes

De helft van de consumenten die aan het onderzoek deelnamen gebruikt teveel wasmiddel per wasbeurt, terwijl een kwart van de Hollanders weer te zuinig is.

Overdosering is slecht voor het milieu omdat er meer energie nodig is om het wasmiddel uit de kleding te wassen. Onderdosering heeft ook nadelige gevolgen: het wasgoed wordt niet hygiënisch schoon en bacteriën blijven achter in de wasmachine. Daarom is het zaak om de wasmachine regelmatig te reinigen, maar ook dat doet eenderde van de Nederlanders volgens het onderzoek nooit.

Verder kwam naar voren dat veel mensen niet weten wat de symbolen op kledinglabels betekenen en dat zij wassen niet op de aanbevolen temperaturen.

6 factoren

Bij het doseren van wasmiddel moet rekening worden gehouden met 6 factoren:
- het gewicht van wasgoed
- waterhardheid
- vervuilingsgraad wasgoed
- type wasmiddel
- het soort wasgoed
- de trommelgrootte

Rekening houdend met deze factoren is het dus bijna onmogelijk om zelf het wasmiddel precies goed te doseren. Siemens speelt hierop in en brengt de nieuwe iDos wasmachine op de markt. De Siemens iDos bevat het eerste geïntegreerde wasmiddeldoseersysteem dat gestuurd wordt door sensortechnologie. Het meet volledig automatisch en nauwkeurig de juiste hoeveelheid wasmiddel af voor elke wasbeurt. Het reservoir voor wasmiddel kan voor 20 wasbeurten gevuld worden en een tweede reservoir kan voor bijvoorbeeld wasverzachter gebruikt worden.

Wanneer de iDos verkrijgbaar is bij wasmachine.nl is nog onbekend.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top