Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 01 maart 2011

Wassen: Jeans 15 maanden niet gewassen

Een student heeft zijn jeans maar liefst vijftien maanden niet in de wasmachine gestopt. Geen typisch gevalletje van een luie student, maar een wetenschappelijk schoolonderzoek.

De jongen wilde namelijk onderzoeken wat een lange periode niet wassen van een spijkerbroek voor een effect had op het aantal bacteriën op de jeans. Samen met zijn leraar onderzocht de student 15 maanden lang wat er gebeurde met de ongewassen broek. Hij keek daarbij alleen naar het aantal bacteriën op de jeans, niet naar het aantal vlekken of naar hoe de broek rook.

Het onderzoek had een opmerkelijke uitslag: er bleek geen verschil te zijn in het aantal bacteriën van de spijkerbroek die twee weken was gedragen en de broek die vijftien maanden niet gewassen werd! Om vieze geurtjes te voorkomen, legde de student de broek af en toe een nacht in de diepvries.

Jeans wassen

Het wassen van jeans is niet altijd even goed voor je broek. Toch wel graag je broek schoon en fris houden? Kies dan bij het wassen voor een speciaal jeans wasprogramma. Dit speciale wasprogramma vind je terug op verschillende wasmachines bij wasmachine.nl. Bijvoorbeeld op de volgende modellen: Zanussi ZWF5140P, Indesit IWDC6125, Samsung WD8704EJF en de Hotpoint-Ariston AQM8D49.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top