Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 18 oktober 2012

Wastips voor beginners

Je woont net op jezelf en heb hiervoor altijd de was laten doen door je moeder. Op een gegeven moment ben je door je kleding heen en zul je echt aan moeten geloven: voor de eerste keer je eigen kleding wassen. Wasmachine.nl geeft je een paar handige beginnerstips.

Tijd

Zorg dat je in ieder geval één keer in de week tijd maakt om de was te doen. Maak het leuk door bijvoorbeeld met jezelf af te spreken dat je tijdens het draaien van de was zelf iets leuks mag doen. Kijk je favoriete serie of lees een goed boek.

Vragen

Heb je echt geen idee waar je moet beginnen en waar je allemaal op moet letten? Vraag dan gewoon aan iemand of hij of zij het voor wil doen. Het zou zonde zijn als je kleding onnodig te klein of verkleurd uit de wasmachine komt.

Handwas

Staat er in de labels van je kleding dat het handwas is, behandel het dan ook zo! Gooi handwas niet in de wasmachine en zeker niet in de droger. Andere kwetsbare kledingstukken kun je het beste in een waszak stoppen tijdens het wassen en netjes aan een waslijn of hangertje laten drogen. Zo heb je er het langst plezier van.

Sorteren

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: sorteer je kleding voor je het gaat wassen. Schaf een wasmand met verschillende vakken aan, zodat je wasgoed al gesorteerd is als je het in de wasmachine wilt stoppen. Selecteer op kleur en stof, zo voorkom je dat je kleding verkleurd of op een andere manier lelijk wordt.

Strijken

Strijk je kleding als dat nodig is. Wat heb je aan dat mooie en schone jurkje of overhemd als het vol met kreukels zit? Strijken dus! Om het strijken te vergemakkelijken kun je wasverzachter gebruiken tijdens het wassen. Ook zijn er wasmachines met speciale programma’s die ervoor zorgen dat je wasgoed minder gekreukeld uit de wasmachine komt.
Goedkoop is duurkoop
Heb je nog geen wasmachine en denk je goedkoop een tweedehandsje op de kop te tikken? Liever niet, je kunt beter een nieuw model kopen uit de wat lagere prijsklasse. Ouderwetse wasmachines vreten namelijk energie, waardoor je uiteindelijk toch duurder uit bent.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top