Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 14 oktober 2010

Wastips: wollen kleding wassen

Wol is een heerlijke zachte natuurlijke stof, die met name wordt verwerkt tot warme kledingstukken. Handig aan wollen kleding is dat het de lichaamstemperatuur goed vasthoudt, en toch vochtdoorlatend is. Nadeel is het reinigen van wollen kleding, dit kan nog wel eens lastig zijn.

Wol wassen

1.
Let wanneer je wollen kleding gaat wassen goed op de wasvoorschriften. Wollen kleding mag vaak niet in de wasmachine. Wol kan in de wasmachine namelijk enorm krimpen en vervilten.

2.
Ruikt je wollen kleding een beetje muf? Laat het dan lekker even buiten uitwaaien. Ook kan je een speciale spray gebruiken waarmee je deze luchtjes in wol kan neutraliseren.

3.
Vaak zal je wol met de hand moeten wassen. Gebruik hiervoor lauw water van rond de 20 °C, en voeg een beetje fijnwasmiddel toe. Behandel het wollen kledingstuk tijdens het wassen zo zacht mogelijk. Spoel het na het wassen uit met water van dezelfde temperatuur.

4.
Wollen kleding moet altijd kort gewassen worden, laat wol bijvoorbeeld ook nooit weken.

5.
Wol mag vaak niet in de wasdroger, wel kan je soms een centrifuge gebruiken (als de wasvoorschriften dit toelaten). Om het wollen kledingstuk tijdens het centrifugeren te beschermen is het verstandig om het in een kussensloop te stoppen of in een handdoek te wikkelen.

6.
Voorkom lelijke punten aan je wollen kleding door wollen kledingstukken plat te drogen te leggen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top