Jouw ervaring telt voor ons
Geplaatst op 01 november 2013

Wat is een was droogcombinatie en wat zijn de voordelen?

Een wasdroogcombinatie is een combinatie tussen een wasmachine en een droogmachine. In deze machine kun je zowel kleding wassen als kleding drogen. Deze wasmachine wasdroger combinatie is ideaal voor huishoudens met weinig ruimte voor een wasmachine en een losse droogmachine.

Kan er net zoveel kleding in een was droogcombinatie als in een losse droogtrommel?

In een was droogcombinatie kun je minder kleding drogen dan wassen. Je zult dus een keuze moeten maken, of minder kleding tegelijk wassen waardoor je wel gelijk je kleding kunt laten drogen of na het wasprogramma een gedeelte van de kleding uit de machine verwijderen om vervolgens het programma drogen te activeren zodat de kleding die nog in de trommel zit kan worden gedroogd.

Hoe zit het met het vrijgekomen condens tijdens het droogprogramma?

Bij een wasdroogcombinatie is geen condensbak aanwezig. Dit is echter ook niet nodig. Doordat de machine een wasfunctie heeft, waar water bij nodig is, dient de was droogcombinatie te worden aangesloten op een watertoevoer, via deze toevoer zal ook het condenswater dat ontstaat tijdens de droogfunctie worden afgevoerd.

Bij losse droogtrommels is er een pluizenfilter aanwezig, bij een was droogcombinatie is dit filter niet aanwezig. De condensor wordt gereinigd met water, er moet natuurlijk wel zo nu en dan gekeken worden naar de pomp (het pluizenfilter bij de pomp). Ook zal de zeef in de watertoevoerslang af en toe gecontroleerd en schoongemaakt moeten worden.

Komt de gedroogde was er kreukvrij uit?

Doordat de wasdroogcombinatie vaak kleiner is dan een losse droogtrommel komt de was er wel meer gekreukt uit, maar daar tegenover staat wel dat je minder ruimte nodig hebt. In plaats van 2 machines naast elkaar of op elkaar heb je nu maar 1 machine nodig.

Ben je enthousiast geworden over een wasdroogcombi en ben benieuwd naar de verschillende specificaties van de verschillende merken? Kijk dan snel bij het assortiment van Wasmachine.nl en maak je keuze.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt wasmachine.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top